شکلات تلخ بیشتر، افسردگی کمتر

مطالعه پژوهشگران کالج دانشگاهی لندن حاکی از آن است که خوردن شکلات تلخ بر خلق و خوی افراد تاثیر می گذارد و علائم افسردگی را برطرف می کند.

شکلات تلخ بیشتر، افسردگی کمتر

محققان این دانشگاه با همکاری پژوهشگران دانشگاه کالگری و خدمات بهداشتی درمانی آلبرتای کانادا برای مطالعه اثرات شکلات تلخ بر روی وضعیت سلامت روان، داده های حدود 14 هزار بزرگسال را بررسی کردند.

در این پژوهش طیف وسیعی از عوامل دیگر از جمله قد، وزن، وضعیت تاهل، قومیت، تحصیلات، درآمد خانواده، فعالیت بدنی، استعمال دخانیات و مسائل مزمن سلامت نیز در نظر گرفته شد تا اطمینان حاصل گردد که این مطالعه اثرات مستقیم شکلات را بر افسردگی اندازه گیری کرده است.

پس از تعدیل کردن این فاکتورها تعیین شد علائم بالینی افسردگی در افرادی که در دو دوره 24 ساعته شکلات تلخ مصرف کردند درمقایسه با کسانی که به هیچ عنوان شکلات مصرف نکردند، 70 درصد کمتر بوده است.

همچنین علائم بالینی افسردگی در 25 درصد از علاقمندان به شکلات که بیشترین میزان شکلات از هر نوع را مصرف کردند بسیار کمتر از افرادی بود که به هیچ وجه شکلات نمی خورند. اما در مجموع محققان هیچ ارتباط معنی داری بین مصرف شکلات غیر تلخ و علائم افسردگی از نظر بالینی مشاهده نکردند.

براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، بیش از 300 میلیون نفر در سراسر جهان به افسردگی مبتلا هستند. افسردگی یکی از مهم ترین عوامل معلولیت و ناتوانی در جهان محسوب می شود.

شکلات حاوی ترکیبات شیمیایی فعال کننده روان است که احساس سرخوشی ای شبیه به گیاه شاهدانه ایجاد می کند. همچنین وجود فنتیل آمین (یک محرک سیستم عصبی مرکزی انسان) در شکلات سبب می شود خلق و خوی مصرف کنندگان بهبود یابد.

شکلات تلخ غلظت بالایی از فلاونوئیدها را دارد که به عنوان آنتی اکسیدان شناخته شده و به دلیل داشتن خواص ضدالتهابی به سلامت قلب و عروق کمک می کند و در پیشگیری از افسردگی نیز موثر است.

منبع: همشهری آنلاین

به "شکلات تلخ بیشتر، افسردگی کمتر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شکلات تلخ بیشتر، افسردگی کمتر"

نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید